Espai
expositiu
de l’Estació

Avinguda l'Estació - La Pobla de Segur

Medi Natural

El Pallars Jussà és una terra de contrast, amb un gran ventall de paisatges que van des de planes agrícoles fins abundants boscos, penya-segats escarpats i colorits, fins a cims d’alta muntanya. Tot aquest mosaic acull una flora i fauna rica i de gran diversitat, on cada espècie animal i vegetal té un paper destacat.

Al nord de la comarca i en els seus punts d’altitud més alts, hi ha un entorn on el pi negre, els prats alpins, i en menor grau els faigs, trèmols, els aurons, els arços i el roure martinenc, creix amb abundància. També ho és per una gran varietat d’espècies i famílies de fauna com el trencalòs, les àguiles daurades, les llúdrigues, l’ermini, la marta, els isards, el tritó pirinenc, entre molts altres animals.

A la serra del Montsec i els penya-segats hi ha una terra abrupte on els roures de fulla petita, garrigues, fenassars, joncedes i pastures conformen aquest sorprenent  paisatge. S’hi pot observar aus rapinyaires com l’aufrany, el voltor comú, el trencalòs, l’àguila daurada i la cuabarrada. Als voltants dels rius s’hi arriba a concentrar espècies d’aus migratòries com les grues. Pel que respecta als mamífers, es pot trobar guineus, teixons, porcs senglars, la fagina, el cérvol, el cabirol o la daina.

En definitiva, el Pallars reuneix tot un seguit d’al·licients perquè els amants de la naturalesa puguin gaudir de l’espectacle natural, que testimonien el bon estat del nostre entorn natural.

 
 
 
© Museu de l'Estació de la Pobla de Segur | Design Piqture